Welkom

Over Catja Vaessen

Stel je voor, je wilt naar een psycholoog om misschien wel meer van jezelf te willen ontdekken of omdat je gehoord wilt worden. Het zou toch heerlijk moeten zijn om daar naar toe te gaan. Iemand die naar jou luistert en er even voor jou is.

Mijn naam is Catja Vaessen. Ik heb mijn opleiding psychologie gedaan aan de Academie Integrale Mens­weten­schappen te Utrecht. Daarnaast heb ik een driejarige cursus Carl Gustav Jung gevolgd bij Archenar te Amstelveen waar ik ook een cursus mythologie en tarot heb gedaan. Ik counsel vanuit de filosofie van Carl Gustav Jung.  Het individuatieproces of bewustwording. Weten wie je werkelijk vanuit de basis bent. Leren om te gaan met jezelf. Waarom gebeuren de dingen zoals ze gebeuren? Of de meest bekende opmerking, "waarom overkomt mij dit altijd?"  Door het bewustwordingsproces, waar ik zelf ook ben geweest, kom je tot ontdekkingen die je leven kunnen veranderen. Stel je eens voor te leven zonder de rugzak die vol zit met de ervaringen die je hebt meegemaakt. Leven vanuit de innerlijke rust en problemen op te lossen, je vrijer voelen en leven vanuit jou eigen IK.

In 2002 ben ik afgestudeerd. Sinds 2004 werk ik als algemeen psycholoog. Mijn werkzaamheden zijn breed. Naast gesprekken over de problematiek zoals hiernaast is beschreven, werk ik ook veel met kinderen en volwassenen met een psychiatrische achtergrond. Tevens begeleid ik ook ouders die zich in de jungle van jeugdzorg begeven.

Naast het geven van workshops elders wil ik cursussen en workshops geven vanuit mijn praktijk. Onderwerpen kunnen bv. zijn: conflicthantering, afweermechanismen, assertiviteit, het bewustwordingsproces vanuit C.G. Jung etc.

Sinds juni 2016 ben ik afgestudeerd hypnotherpeut bij Paradidakt. Het is verbazend hoe goed hypnose werkt.  Het positief herstructureren van onzekere gevoelens, angsten, traumatische ervaringen etc.

Ik werk met klankschalen, geef chakratherapie en heb reiki 1 en 2.